Wat kunnen wij in de praktijk voor je betekenen?


Binnen de praktijk zijn er verschillende behandelmogelijkheden. Welke behandelmethode goed bij jou past hangt af van de soort klachten of vragen die je hebt en wat jouw persoonlijke voorkeuren zijn. Bij de verschillende behandelmethoden staat kort beschreven wat de methode inhoudt en bij welke klachten deze toegepast kan worden.

In overleg met jou gaan we kijken wat goed bij jou past. Meestal blijkt dat de verschillen tussen de methoden in de praktijk minder absoluut zijn als de theorie soms doet geloven. Dat is ook logisch omdat alle methoden werken met hetzelfde basismateriaal, de menselijke psyche, en alle methoden een mix zijn van verschillende, deels overlappende, werkzame elementen. Hetzelfde gaat tot op zekere hoogte op voor de klachten die ervaren worden. 

Hieronder kun je meer lezen over de verschillende behandelmethoden waar wij ons in hebben verdiept en die in de praktijk aangeboden worden. De verscheidenheid aan behandelingen reflecteert onze ervaring dat voor specifieke problemen verschillende methoden ontwikkeld zijn met elk een eigen unieke invalshoek. Om deze methoden zelf goed toe te leren passen is veel oefening nodig. Tegelijkertijd blijkt dat geen van de methoden de wijsheid in pacht heeft. Uiteindelijk is het een kwestie van afstemmen op de specifieke klachten, mogelijkheden en wensen van de individuele cliënt om samen met deze cliënt tot een effectieve behandeling te komen die vaak (gedeeltelijk) bestaat uit een combinatie van verschillende behandelmethoden.


Daarnaast hebben wij veel ervaring in het werken met trauma.
Als je meer over dit onderwerp zou willen lezen kijk dan eens bij onze artikelen over dit onderwerp.