Training Innerlijke Reis methode

 

Workshop met Maarten van Steenis en Yvonne Weeseman


Tijdens deze training leer je de Innerlijke Reis methode bij volwassenen toe te passen.

De training richt zich op het zelf ervaren van de Innerlijke Reis, waarbij lichaamssensaties en emoties dienen als ingang tot een diepgaand proces van verwerking. Wij werken met unieke Innerlijke Reis scripten die makkelijk te volgen zijn, aansluiten op ieders innerlijke belevingswereld en diep op het onderbewuste inwerken.

De werkzame principes van dit proces zijn: aanwezig zijn voor onverwerkte ervaringen en emoties, verbaal uiten van dat wat nog dwars zit, de situatie kunnen accepteren en vergeven, en diepgaand verbinding maken met je innerlijke kern, je essentie- je zelfhelend vermogen.

Tijdens deze training werken we ook met, wat Eugene Gendlin de “felt sense” noemt. Binnen de Somatic Experience methodiek wordt de “felt sense” (de lichaamsgewaarwording) als ingang gebruikt om trauma te behandelen. De “felt sense” focust op het oudste gedeelte van het zenuwstelsel wat betrokken is bij overlevingsreflexen. Dit wordt het reptielenbrein genoemd.

De bekendste werking hierbij is het “vecht-vlucht-bevries” systeem wat automatisch geactiveerd wordt als een situatie als (mogelijk) levensbedreigend wordt ervaren.
Verstoringen van dit systeem kunnen leiden tot trauma gerelateerde verschijnselen, en bij ernstige verstoring kan uiteindelijk een post traumatische stress stoornis ontstaan.
Positieve versterking van dit deel van het zenuwstelsel geeft een grotere veerkracht aan lichaam en psyche en een vermindering van interne spanningen.

Door het werken met de “felt sense” te combineren met de Innerlijke Reis methode, wordt het effect verdiept en verder ingebed op het niveau van het zenuwstelsel. Deze combinatie geeft een diepere werking, een grotere veerkracht en sterker herstel van het verstoorde evenwicht.

De Innerlijke Reis training is geschikt voor iedereen die de blik naar binnen wil richten, zelf (nog) meer innerlijke vrijheid en levensgeluk wil uitnodigen.

Deze training is ook zeer geschikt als bijscholing voor therapeuten en coaches.
Je ervaart zelf hoe de processen werken, doordat je oefeningen met andere deelnemers doet. De training is zo ontworpen dat je optimaal voorbereid wordt op het zelf ervaren en begeleiden van de processen. Hierbij is, naast de vakkennis van Maarten en Yvonne, ondersteuning van ervaren trainers aanwezig. 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de nieuwe data.