Reacties cliënten en cursisten

 

Reacties van cliënten sessies traumaverwerking

“Mijn sessies hebben mij echt een boost gegeven” Simpel gezegd is het eigenlijk heel normaal om te kunnen genezen van depressie, denk ik nu ik er klaar mee ben. Wat een paar sessies kunnen doen! Ik moet eerlijk bekennen dat de sessies zeer emotioneel waren, maar tegelijkertijd ook koesterend en veilig. Bij zowel Yvonne als Maarten merk je echt de professionaliteit waarmee zij werken. Voor mij betekent dit een nieuw hoofdstuk in mij leven, waarin trauma, angsten en somberheid achter mij liggen.”
Ron van der Voor uit Hoorn

Door de scheiding heb ik een tijd veel stress ervaren. Ik zag het soms gewoon helemaal niet meer zitten om alleen vier kinderen op te voeden. Door de intensieve begeleiding van Yvonne ben ik er weer bovenop gekomen. We hebben aan allerlei facetten van mijn persoonlijkheid gewerkt. Ik heb in mijn verleden moeten kijken en realiseerde mij dat ik daar kracht was verloren. Deze kracht moest ik daar waar ik het had achtergelaten gaan ophalen. Dat was een pijnlijk, maar diepgaand helend en transformerend proces. Ik ben erachter gekomen dat ik niet voor alles en iedereen verantwoordelijk hoef te zijn, maar in lichtheid mijn kinderen kan opvoeden. Ik droeg overbodige verantwoordelijkheidsgevoelens, en ook schuldgevoelens van vroeger met mij mee, die ik projecteerde op mijn gezinsleven. De realisatie dat ik dit achter mij kon laten was een enorme opluchting. Mijn gezinsleven draait sindsdien zoveel beter en gemakkelijker. Ik ben Yvonne ontzettend dankbaar voor haar confronterende opmerkingen en liefdevolle houding jegens alles wat ik inbracht. Ik heb mij nooit door haar veroordeeld gevoeld.
Cynthia van der Berg

“Toen ik Yvonne ontmoette voor een Innerlijke Reis wist ik eigenlijk niet wat ik precies moest verwachten. Ik had nog nooit zoiets gedaan en was op aanraden van een vriend gekomen. Ze had mij binnen no-time in relaxt modus en ik onderging mijn eerste ervaring. De sessie was extreem helend voor mij, en ik weet nog dat ik mij verbaasde over mijn lichaamsgeheugen. Dat mijn lichaam precies wist hoe het vastgezet trauma moest loslaten. Ik trilde en had warme en koude golven, die op een zeker moment plaatsmaakte voor een intens gevoel van geluk. Yvonne maakte de opmerking dat dit mijn zelfhelend vermogen is – nou, dat zal wel, ik had dit nog nooit ervaren. Tja, misschien wel voor het laatst toen ik een kind was. Voor mij was het een bevrijdende sessie en ik zal dit zeker vaker gaan doen als onderhoudsbeurt.”
Evelyn Westenberg uit Winschoten

“Dank Maarten voor je confronterende maar wijze woorden tijdens de training. Ik heb er veel aan gehad dat je mij oprecht aansprak op mijn verdedigingsmechanisme. Tijd om het anders aan te pakken.”
Simon Drachten uit Den Helder

Ik ben vanaf 2005 meerdere keren bij Maarten geweest en hij is degene die mij heeft begeleid op het pad van zelfontwikkeling en zelfbewustwording. Wat begon als een roep om hulp om een trauma te verwerken is een hele reis langs vele facetten van mijn ziel geworden.
Ernst Jan Veen

Yvonne staat bekend om haar grote betrokkenheid, kalmte en energie. Ik heb de afgelopen 15 jaar meerdere personen naar haar doorgestuurd en hoor altijd positieve rapportages over haar
Dermatoloog, AMC

Zowel Maarten als Yvonne zijn heel zorgzame en enthousiaste mensen, ze hebben echt hart voor cliënten. Ik heb meerdere vrienden en familieleden naar hen verwezen en ze zijn altijd even betrokken. Echte “communityworkers”.
Frederique Aalders

Ik ben vanaf 2005 meerdere keren bij Maarten geweest en hij is degene die mij heeft begeleid op het pad van zelfontwikkeling en zelfbewustwording. Wat begon als een roep om hulp om een trauma te verwerken is een hele reis langs vele facetten van mijn ziel geworden.
Ernst Jan Veen

Ik ken Yvonne als een warme en hartelijke vrouw, met een grote betrokkenheid. En zeer wijs en doortastend!
Daisy van Hulst

Maarten en Yvonne zijn de afgelopen jaren, beiden op hun eigen begeleidingswijze, betrokken geweest bij mijn carriere en prive leven. Zij hebben mij geholpen bij het nemen van belangrijke beslissingen voor mijn gezondheid. Door hen heb ik inzicht gekregen in wie ik ben en wat ik kan.
Johan van Berkel

“Yvonne is een heel integer mens, die je liefdevol in beweging weet te brengen. Haar gedegen kennis van culturele tradities en spirituele begeleiding is indrukwekkend en heel toepasbaar op hedendaagse uitdagingen toegespitst op de persoon. Een warme aanbeveling!”
Esther Aalders

Reacties op de training Innerlijke Reis methode

“Yvonne is een combinatie van een wijze leraar en een compassievolle therapeut. Zij leidt haar studenten moeiteloos door complexe theorie en praktijk, en altijd met lichtheid en humor.”
Maartje Fleur uit Alblasserdam

Ik zou deze cursus zeker aanraden, al is het alleen al de leuke medecursisten en de humor van Maarten en Yvonne. Ik heb vaardigheden geleerd die ik hopelijk nog lang zal gebruiken en hoop dat ik deze methode vaker zal inzetten als er iets dwars zit, zowel voor mijzelf als voor mijn kinderen.
Liesbeth van Os uit Groningen

Ik voel dat de innerlijke reizen die ik nu met medecursisten heb gedaan, ook na de training, zoveel effect op mij hebben. Ik hoor van familie en vrienden dat ik er jonger uit zie. Dat is ook het effect op mij, een soort verjongingskuur om alle ervaringen die mij ouder en zwaarder hebben gemaakt weer los te kunnen laten.
Saskia T.

Ik kwam door een tip van een collega bij de trainingen van Maarten en Yvonne terecht. Als therapeut voelde ik dat ik al heel veel tools had, maar ik miste nog iets. Ik heb verschillende trainingen gevolgd bij Maarten en Yvonne en vele mooie innerlijke reizen gemaakt. Door deze reizen heb ik ontdekt wat ik miste. Ik miste mijn eigen echte kern. Een onuitsprekelijke ervaring van liefde in mijzelf. Een diep weten wie ik werkelijk ben. Die gewaarwording ontstond tijdens het maken van mijn innerlijke reizen. En elke reis heeft dat gevoel, dat weten, verder versterkt. Als ik een vergelijking kan maken tussen voor en na de trainingen dan is dat het grootste verschil. Vanuit dit besef van mijn essentie heb ik ervaringen uit het verleden mogen loslaten. Ik ervaar mijn leven nu als een nieuw begin, ik voel mij vrij om met humor en compassie de wereld te verkennen.
Jantine Bouwma, psychotherapeut


Reacties op sessies innerlijke reis methode

Ik heb in de loop van de jaren verschillende therapieën geprobeerd, en soms werkte dat maar ik heb ook vaak gemerkt dat ik weer wegzakte in oude patronen. Ik wilde de diepere drijfveren leren kennen die ervoor zorgden dat ik steeds blokkeerde. Ik voelde mij tijdens mijn eerste innerlijke reis best nerveus van tevoren. En ik vond het moeilijk om mijn emoties te laten zien. Maar na deze sessie voelde ik dat ik mijn eigen kern beter kon voelen en ik voelde mij zowel emotioneel als lichamelijk lichter. Het proces heeft mij ook geholpen om te spanningshoofdpijn die ik had drastisch te verminderen. Ik ga binnenkort weer zo’n innerlijke reis doen, maar nu kijk ik er naar uit wat het mij weer voor nieuwe inzichten gaat brengen.
Franciska Bouwman uit Veenendaal

Ik ben blij dat ik de innerlijke reis methode heb leren kennen. Ik had veel last van maagproblemen gehad en behandelingen die ik eerder deed hielpen niet voldoende. Ik kwam er tijdens de innerlijke reis achter dat ik veel boosheid en verdriet in mijn maag droeg, van een ervaring van lang geleden. Ik had nooit gedacht dat die ervaring van toen en mijn maagpijn met elkaar te maken zouden kunnen hebben. Na twee innerlijke reizen, werd de pijn minder en kon ik zonder medicatie verder.
Floor D.

Wat een ervaring zo’n innerlijke reis! Ik was dagenlang aan het nazinderen door alle levens kracht die na jarenlang geslaap eindelijk in mij losbrak. Dank Maarten!
Mark Hanze