top of page
werkend

Online Psychologie

Therapie en begeleiding via beeldbellen  Cursussen om jouw veerkracht
te versterken

Informatie voor Verwijzers

Bezig met laptop

Basis GGZ

Landelijk werkende
online basis GGZ praktijk

Ons werk strekt zich uit over het hele land, en we staan klaar voor iedereen die worstelt met klachten zoals depressie, angst en posttraumatische stressstoornis.

 

Ons doel is om iedereen een geschikte en doeltreffende online behandeling te bieden, verzorgd door onze betrokken en hooggekwalificeerde GZ-psychologen.

 

Online Psychologie is erkend als een basisgeneralistische GGZ-praktijk.

 

In januari 2024 hebben onze cliënten ons beoordeeld met een indrukwekkend cijfer van 9,2!

Procedure na verwijzing

Wanneer uw cliënt naar uw praktijk komt, helpt de POH GGZ (of een andere professional) hen om zich aan te melden bij Online-Psychologie. Dit is vooral prettig voor cliënten die minder ervaren zijn met digitale tools.
Zodra het aanmeldformulier is ingediend, wordt alle informatie, inclusief die van de verwijsbrief, gecontroleerd.
Binnen 3 werkdagen wordt de cliënt gebeld en op de hoogte gebracht van het proces, waarna een afspraak wordt gemaakt voor het eerste intakegesprek, dat per e-mail wordt bevestigd.

Na goedkeuring van de gegevens ontvangt uw cliënt een link naar een beveiligde omgeving van Vicino, waar ze vragenlijsten kunnen invullen die relevant zijn voor hun hulpvraag.

Het is de bedoeling dat deze vragenlijsten voorafgaand aan het eerste online gesprek worden ingevuld.

 

Enkele dagen voor de afspraak krijgt de cliënt een e-mail met uitleg en een link naar het online consult, waar geen speciale software voor nodig is. Met deze link kan de cliënt contact opnemen met de psycholoog.

 

Voor de afspraak kan de cliënt via de link plaatsnemen in de digitale wachtkamer, waar de psycholoog hem vervolgens kan toelaten voor het gesprek.

Tijdens het eerste gesprek doorloopt de GZ-psycholoog met de cliënt het diagnostisch proces om tot een volledige diagnose te komen. Indien nodig worden er meerdere afspraken gemaakt om de klacht en symptomen goed te begrijpen. De uiteindelijke diagnose wordt gesteld door de GZ-psycholoog. Samen met de cliënt stelt de GZ-psycholoog een behandelprogramma op en worden vervolgafspraken gepland.

 

U wordt (indien de client dat wenst) op de hoogte gehouden van de behandeling en ontvangt bericht wanneer de behandeling wordt afgesloten.

Senior Man werkt vanuit huis

Procedure

Asian woman having an online meeting on laptop

Verwijzing

De vereisten voor de verwijsbrief

De minimale vereisten voor de verwijsbrief zijn:

Datum verwijzing

Naam en functie van de verwijzer

AGB code van de verwijzer

BIG code van de verwijzer

Gegevens van de cliënt (NAW gegevens en geboortedatum)

Aangeven dat er sprake is van een psychische stoornis, dan wel een vermoeden daarvan, aangevuld met de primaire hulpvraag

Aangeven dat er verwezen wordt naar Baisis - GGZ voor behandeling

Handtekening van de verwijzer 

Op dit moment hebben we wachttijden van minder dan 1 maand. Wij nemen na aanmelding via beveiligde mail binnen 3 werkdagen rechtstreeks contact op met de cliënt. Vervolgens plannen we direct een afspraak in voor de eerste intake.

Wij streven we er altijd naar om binnen de maximale aanvaardbare wachttijden te blijven die zijn overeengekomen door zorgaanbieders en zorgverzekeraars, ook wel bekend als de treeknormen.

bottom of page